Maya och bläckfisken....


Sötaste Maya med favoriten; Bläckfisken!


I dag var en lång o seg dag med prov i ekonomi på förmiddagen och en snurrig guidning in i E-bokföringens krummelurer på eftermiddagen. Vore jättekul att kunna sköta bokföringen till slut men det är krävande inlärning. Har till slut fått en chattstund med min älskade syster på facebook, det var lääänge sen ja hörde från henne. Har bestämt mig för att åka hem på torsdag, det ska bli härligt o få träffa familj o vänner igen! Längtar hem!

Gullan

Nu har jag slarvat med bloggande länge nog! Har varit en underbar fullspäckad vecka.

Mission 24 var spännande och väldigt givande, men jag blev ordentlligt mör och trött efter många intryck och för lite sömn. Sen blev det fredag med fårkurs, foderberäkningar och till sist anlände min bästa vän Gullan.
Vi har haft en underbar helg med shopping, mysmiddagar med vin, kex och ost :) och en massa snack.
Skriver mer en annan dag för nu måste jag läsa inför morgondagens ekonomi-tenta.


Maya nervös

Sjuk i dag... Men nu känner jag mig mycket piggare och  laddad inför mission 24 i morgon. Mission 24 går ut på att man är en grupp 4-6 personer som får ett uppdrag från en företagare, sedan har vi 24 timmar på oss att lösa uppdraget, ska bli jättespännande! Maya är hysterisk, eftersom jag ska vara borta i ett dygn så har söta Malin lovat att hon ska passa Maya, jag har därför packat Mayas gosedjur bläckfisken men de skulle jag inte ha gjort. Maya är nu toknervös att jag ska lämna henne, det tog två sekunder innan Maya upptäckte att bläckfisken var nerpackad, sen dess har hon sprungit runt o gnällt, skällt o puffat på mig, så nu är inte bläckfisken packad längre men hunden är fortfarande nervös.

Hernqvist

I går var det Hernqvist-sittning med kåren. Alla var uppklädda med klänning och kostym, kännde ju knappt igen nån i så fina kläder. Det var verkligen jättetrevlig stämmning, bra underhållning och god mat. Men i dag är det slutkalasat, nu stundar en dag med studier! På fredag kommer min älskade Gullan o jag längtar så jag nästan spricker! Helt säker på att nästa helg kommer bli minst lika bra som den här! LYCKLIG!

En fin dikt:

Du...

Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dej!

Sigrid Renklint

Stad i ljus
Jag o Maya åkte till Skövde o promenerade runt i staden o tittatde på de häftiga ljuseffekterna de gjort. Det var en riktigt mysig känlsa men en massa människor som gick runt o strosade o tittade på belysningarna, de var nästan lite julstämmning.
.

Till min vän:

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
Men du om någon borde förstå att man inte gör så här emot mig

Du ville prata häromdagen
O helt plötsligt blev det tyst
Jag undrar vad som hände
Vi som skrattade nyss
Du trodde säkert att jag hoppats
På nått som aldrig ska bli av
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat
Aldrig ställt några krav


Vi tar en paus och lämnar rummet
O nu släpper du min hand
På varsin sida av vägen som en främling för varann
Jag vet precis vad du känner fast du aldrig sagt ett ord
Du har viljan att bli större, här är du redan stor

O jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill skada dig

"Melissa Horn, jag kan inte skilja på"


Helen och jag är klokare nu

I dag så har jag o Helen slagit våra kloka huvuden i hop o gjort färdigt likviditets och resultatbudgetarna till våran uppgift som ska va inne på måndag. Har lärt mig massor i dag när vi suttit o letat fel o disskuterat fram o tillbaka.
Till slut så tror jag att det blev ganska rätt, hoppas det i allafall!! Har ändrat bundit en ränta på mitt lån i dag också, hoppas jag gjorde rätt i att binda i två år, men det känns tryggt o veta att lånen inte drar iväg för mycket när jag studerar... Men det är ju lockande att ha en rörlig ränta just nu, hur tänker du?


 


Maya äter våfflor

Regn o rusk i Skara i dag.... Maya vägrade att gå på morgonpromenad, hon gjorde sina behov på en 300 m lång promenad, sen satte hon ner o vägrade gå en meter till. Men ja förstår henne, de är ju obehagligt när det regnar så hårt o hon har ju inte några kläder, kanske borde köpe ett litet regntäcke till henne, det kanske man behöver när man är en gammal tant. I skolan så har vi haft en väldigt bra o intressant föreläsare som lärde oss mycket om arrendelagen och familjejuridik, mycket spännande! Nu har jag o Maya delat på en hög med våfflor till middag, just i dag så tyckte Maya att jag var världens bästa matte, hon äääälskar våfflor.


Underbara människor!

I dag blev jag arg på min bil, när jag skulle backa ut från parkeringen så gick det inte att lägga i backen... När ja sen började röra runt i växellådan så gick det inte att få i tvåan heller. Lämnade kvar bilen vid skolan o fick skjuts hem av sötaste Malin. Sen ringde jag runt till verkstäder o fick napp hos Axvalla motorverkstad som skulle titta på bilen i morgon om jag kunde köra dit den i kväll. Underbara Helen och Anton kom o hämtade mig o körde mig till bilen o följde sen med mig till verkstaden där jag skulle lämna in den. När vi väl kom på plats så var mekanikern fortfarande kvar o tittade på bilen på en gång, han konstaterade att det var en vibrationsdämpare som lossnat o låg i vägen för växlarna. Så nu funkar den igen o han tog inget betalt. Jag är så himla glad att jag har så fina människor i mitt liv! När jag sen kom hem så ringde en av mina bästa vänner som jag verkligen saknat, vi pratade i timmar o jag känner mig helt plötsligt på väldigt bra humör! Fin dag till slut i dag! 

 
Likviditetsbudget och aprikoser

Härlig dag med resultatbudgetar och likviditetsresultat så det står härliga till. Jag tror att jag fattar lite, men jag är inte säker. Vore om inte annat otroligt bra att kunna förstå det så jag kan bokföra min egna stoooora firma som jag ska ha när jag blir vuxen   Jag måste bara ha en affärsidè, har du något förslag??

Jag skickade iväg lite mail i går till olika ekologiska rådgivare här i krokarna för att se om jag fick va med i någon ERFA grupp. Redan i dag fick jag svar o i morgon ska det va en träff, hoppas att det är på kvällstid så jag kan följa med bara, den ska vara på en gård utanför Trollhättan o handla om utfodring. Hoppas, hoppas, hoppas att jag kan följa med!!! Känner att jag skulle behöva träffa lite EKO-folk!
Bjöd mina kära klasskamrater på Saltås underbara aprikoser i dag, de försvann i ett naffs, roligt när folk uppskattar kvalitèts "godis". Får åka o köpa fler påsar för att tillfredsställa beställningarna jag fick.Till mina vänner

 
 När motvind blåser och regnet piskar,
 luta dig tillbaka och hör vinden viska,
 för mig är du solsken värme och glöd!
REKO-mässa och älgar....

I dag blir det inte mycket gjort. Har sovit alldeles för länge, vart ut på en långpromenad med Maya i skogen o varit livrädd för älg-jägarna, man kan ju bara hoppas att man inte hamnar mellan älgen o jägaren, eller att de tror att Maya är en älg. Efter det så har jag bara städat o försökt ta mig igenom läxan som ska va inne på måndag, lika bra så man kan va "ledig" i morgon. Jag har försökt köpa tågbiljetter på tradera för att kunna åka till stockholm i morgon och gå på en spännande Ekologisk mässa klicka här för info om mässan. Men chansen är ganska liten att jag vinner auktionerna o om jag gör det så vinner jag säkert bara en resa. Jaja, måste ju försöka, skulle kosat 1200:- o åka om man köper biljetter på SJ, helt galet ju!!! Kostar cirka 400:- att åka fram o tillbaka med bilen till Sthlm.

Dagens ros

Läs om Järna brandkår som räddade kalv

Tycker att de är värda dagens ros för att de tar djurens liv på allvar!! Himla fint!


Får eller barn?I dag började äntligen får kursen!!! Med ett stort intresse cirka 60 deltagare, det är tydligen inte så vanligt med fårkurser. Vi var o tittade på en fin gård med enkla bra lösningar. De är ju väldigt fina och om man har bra staket så är de ganska lätthanterliga djur, det kanske skulle va något, kvighotell och avelsfår?? På fritiden alltså, o så rådgivare på dagtid... Jag ska nog iallafall försöka glömma det där med att hitta en kärlek att leva med, det kommer jag ju aldrig hinna. Men ett barn skulle ju va fint o ha,  hhhmmm, tar bergis oxå lite tid, får nog räkna på det där....


Degebergs egendom

I dag har vi varit på ett jättespännande studiebesök hos familjen Andreae på Degebergs egendom. En ekologisk gård som ligger i karens för att bli biodynamisk. 500-600 köttdjur av raserna Angus och Herford framförallt. Ett väldigt fint stall med ording och reda. Gården omfattar cirka 1200 ha totalt med skog, åker, vatten och betesmarker. Vi träffade de fantastiskt duktiga företagarna som vågar satsa i dessa tider och satsar på det som ligger i tiden hela tiden och gärna med några års försprång. De var väldigt inspirerande företagare, jag kan rekomendera er ett studiebesök där om ni har möjlighet! Han ville dock inte att bilder från stallet skulle läggas ut på internet, finns folk som gärna vinklar saker på konstiga sätt genom bilder. Vi fick även möjlighet att klättra upp i deras vindkraftverk o det var det några som gjorde.... Mycket spännande!
Nils fina boxer....

Inne i vindkraftverket


De tappra som klättrar upp för att få se den fina utsikten


Helen vinkar till mig..... Kolla in http://kallgard.blogg.se där skriver hon säkert om sin upplevelse

Kort dag

Tycker det är tråkigt när det blir mörkt så tidigt, vill ju va ute i skogen på eftermiddagarna men både jag o Maya är ju lite mörkrädda, eller Maya är vääääldigt mörkrädd o skrämmer livet ur mig när hon hör spöken i mörkret. I dag har jag haft en föreläsningsfri dag. Har inte gjort mycket vettigt, sovit för länge, handlat, städat, tvättat, promenerat med mitt solsken Maya och så var Söta Helen här o fikade! Har varit en bra men kort dag.
Har anmält mig till sittningen Hernqvist som går av stapeln den 21a, dresskod med finbyxor eller klänning, jag måste helt klart rota långt in i garderoben, har dock inte fått med mig så mycket finkläder till Skara, men det löser sig nog. Ska bli väldigt kul iallafall!

Jag saknar mina grannar, de fina kvigorna som flyttat hem till stallet över vintern.

Länge sen


Östgötamulen 2009

Nu var det ett tag sen jag skrev, blir inte riktigt av när jag är hemma i Södertälje för då händer så mycket annat spännande... Helgen har i allafall varit väldigt skön och trevlig. Jag har umgåtts med kära mor och far en hel del, jag har fikat med min söta syster o svåger, varit på ko utställningen östgötamulen och så avslutades helgen med en middag på underbara resturangen Lemoni för att uppvakta våran älskade Pappa.


Äntligen färdig

Det snööööööar!!! Jag som flyttat söderut för o slippa vintern, kanske inte tillräckligt långt eller?? Nejdå, det är ganska mysigt när det blir vitt ute, om det bara kan sluta blåsa så man kan va ute o njuta! Maya ääääälskar snön, hon ville inte gå in efter kvällspromenaden, skulle va kvar ute o rulla, uuuuuhhh!!! I dag låg jag i sängen o läste till kl 11, det var himla skönt o bara vila, sen så förberedde jag mig lite o åkte till skolan o redovisade mitt enskilda arbete, jag tror att det gick ganska bra, jag var nervös som vanligt men det kommer man nog aldrig ifrån. Jag var väldigt imponerad över hur resten av gruppen gjort sina arbeten! Helen hade gjort en jättefin power point, supersspännande!! Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska åka hem över helgen eller inte, men det lutar nog åt att jag åker hem i morgon om vädret tillåter, men först ska jag plocka ihop det överflödiga i min stuga o ta med mig till ett förråd!


 


Flytta in?


Höstfoton på världens vackraste Prinsessa


I dag har jag varit i skolan en stund o redovisat vårat grupparbete... Var lite rörigt men jag tror att det gick bra ändå. Nu sitter jag o förbereder mig inför morgondagens redovisning av den enskilda uppgiften. Sen är skolveckan slut... Vet inte riktigt vad jag ska göra, jag skulle ju kunna åka hem igen men på lördag ska jag till koutställningen Östgötamulen... På söndag vill jag ju åka hem till pappa på farsdag! Jaja, jag får se vad jag hittar på, skulle behöva röja o göra det lite hemtrevligt i mitt hem här i Skara, har inte flyttat in riktigt. Vet inte om jag vill flytta in heller:p  Känner mig neggo i dag, men jag tror det går över, nästa vecka börjar driftsplanering,ekonomi och får kurserna så då blir det lite o bita i. Nu ska jag och mörkrädda Maya ut i skogen i kolmörkret.

Den finaste som finns:


Änglar finns!

Nu är jag äntligen klar med mitt skolarbete. I torsdags när jag satt o skrev så började jag skriva vid kl 17 efter ett tag började jag känna mig så trött, ögonlocken blev lixom tunga att hålla upp, kollade på klockan som då slog 01.30, snacka om att fastna. Ska bara förbereda presentationen i morgon o räkna foder till korna på Hummelmora, sen går bilen mot Skara igen, tycker den här veckan har gått alldeles för fort o önskar att jag kan stanna hemma längre...
Vill passa på att tacka dem skyddsänglar som räddade min älskade vän då han åkte av vägen med motorcykeln,

Bennibooo

En liten skyddsängel
gick genom ett mörkt rum, släckte sitt
strålande ljussken och hängde upp sina vingar.
Gav en öm puss på din kind
och satte sig bredvid dig.
Denna skyddsängel sitter bredvid
dig dag och natt, så ingen skall
göra dig illa eller att inget
 hemskt skall hända dig.
Dammtussarna under din
säng är änglarnas tofflor.
Så ha aldrig dåligt samvete
för att du inte har städat

  


RSS 2.0