Ett liv som gris

Rapporten som djurrättsalliansen tagit fram. Läs den på internet klicka här

Kommentarer
Postat av: Sylvia

jaha, jag kan bara inte låta bli att kommentera...



Ur Djurrättsaliansens rapport:

"på 55 % av gårdarna har vi kunnat konstatera beteendestörningar: gallerbitning och kannibalism"

- Det är inte beteendestörningar, det är så grisar gör. Jag håller med om att det inte är ett trevligt beteende, men det är inte sjuka djur som gör så utan friska. Helt normalt och fullkomligt naturligt med kanibalism eftersom grisar är allätare och mycket flexibla. Likaså att bita rör, fast i naturen finns inga rör utan pinnar och annat. Beteendestörningar är ett begrepp som används för djur som sätter sig själva i en form av trans genom att upprepa ett särskilt beteende om och om igen. Det är en form av stresshantering och dessa djur mår förhållandevis bra pradoxalt nog.



"på 2 tredjedelar av gårdarna var djuren smutsiga eller mycket smutsiga"

- ALLA utegrisar är smutsiga. Det försvar inte smutsiga djur inomhus, men det visar att frågan inte är riktigt så enkel.



"på 84 % av gårdarna fanns uppenbart sjuka djur"

- jo, bönderna tar hand om de sjuka djuren hemma. Sjukboxar har alla. De ska jämföras med våra sjukhus.



det går att hålla på såhär ett tag... det finns mycket att förklara. MEN det finns också saker som inte är ok i det de hittat, fixerade suggor t.ex. Och strömängderna. Dessa saker handlar om tolkningar av lagen och dessa behöver lyftas och pratas mer om. Vore kul att få med handeln i denna diskussion. Konsumenterna vill inte ha det såhär det vet vi. Inte producenterna heller! Politikerna har beslutat om en lag med andra intentioner än vad samhället egentlgien betalar för. Lätt att säga att miljöpåverkan borde visa sig på prislappen. Fram för fler och bättre miljömärkningar som specificerar vilken miljö som avses. Det finns många målkonflikter...

2010-01-21 @ 18:40:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0